Αναζήτηση ανά έτος

2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Κ.Π. ΑμεΑ) ΕΤΟΥΣ 2024

Πλήρες Άρθρο

Συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου στον Πύργο Ηλείας

Η πρόεδρος μας κα. Γ. Μπαντούνα παρευρέθει σε συνάντηση με τα μέλη του συλλόγου μας στο Πύργο Ηλείας όπου άκουσε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ τους ενημέρωσε και προσωπικά για τις όποιες εξελίξεις αφορούν το σύλλογο μας και την ΑΜΕΑ κοινότητα.
Ο σύλλογος ΠΑΣΕΣΠΑ και η Πρόεδρος του προσπαθούν να είναι κοντά σε όλα τα μέλη σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια.

Φωτογραφικό υλικό

Το Δ.Σ ΠΑΣΕΣΠΑ στον Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων

Η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΕΣΠΑ ( κα. Γεωργία Μπαντούνα & κ. Γιώργος Βασιλάκης) παρευρέθησαν το Σάββατο 17/02, μετά από επίσημη πρόσκληση του Π.Α.Σ.Κ.Α, στις εγκαταστάσεις τους στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στο Ίλιον Αττικής

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου έχει καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά και αναγνώρισης των δυσκολιών των παιδιών και των οικογενειών τους που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου.

Πλήρες Άρθρο

ΠΟΣΓΚΑμεΑ για εκπαιδευτικούς που είναι γονείς, αδέλφια και κηδεμόνες ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ)
ζητά να σταματήσει η πολιτική της εξάντλησης στα ζητήματα που επί σειρά ετών ταλανίζουν τους/τις νεοδιορισθέντες/είσες και υποψήφιους/ες εκπαιδευτικούς που είναι γονείς, αδέλφια και κηδεμόνες ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες».

Την επιστολή μπορείτε να βρείτε εδώ:

Κατεβάστε το αρχείο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η ημερομηνία γέννησης του Frederick Banting, ο οποίος, μαζί με τον Charles Best, συνέλαβαν πρώτοι την ιδέα που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης, τον Οκτώβριο του 1921.

Πλήρες Άρθρο

Ο σύλλογος ΠΑΣΕΣΠΑ δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ συμμετέχει και στηρίζει το έργο του ομίλου ΟΤΕ και των εργαζομένων του, στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Ο σύλλογος μας παροτρύνει τα μέλη του, να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, αφού εμείς πρώτοι έχουμε νιώσει από νωρίς πως είναι να είσαι στα δύσκολα και πόσο σημαντικό είναι να σου τείνει ο συνάνθρωπος σου μια χείρα βοηθείας.

Πλήρες Άρθρο

Premium συνεργάτης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Βερολίνο 2023

Η Deutsche Telekom θα είναι premium συνεργάτης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Βερολίνο 2023. Οι παγκόσμιοι αγώνες για άτομα με νοητική αναπηρία θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας από τις 17 Ιουνίου- 25.

Πλήρες Άρθρο

Παράσταση χοροκινητικής αγωγής

Η Filippa Zoga Φιλίππα Ζώγα (Δασκάλα Χορού σε άτομα με αναπηρία και International Latin, Ιδιοκτήτρια της FTR Dance Academy, Chairperson of Committee for Dancers with "special needs" and para-dance της ομοσπονδίας IDO) παρουσίασε μαζί με τους μαθητές της μια ξεχωριστή χορευτική παράσταση.!!! Συγχαρητήρια σε όλους !!!

Πλήρες άρθρο

Συμμετοχή του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ σε παράσταση χοροκινητικής αγωγής.

Συμμετοχή του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ σε παράσταση χοροκινητικής αγωγής.
Η Filippa Zoga Φιλίππα Ζώγα (Δασκάλα Χορού σε άτομα με αναπηρία και International Latin, Ιδιοκτήτρια της FTR Dance Academy, Chairperson of Committee for Dancers with "special needs" and para-dance της ομοσπονδίας IDO) παρουσίασε μαζί με τους μαθητές της μια ξεχωριστή χορευτική παράσταση.!!! Συγχαρητήρια σε όλους !!!

Πλήρες άρθρο

Παράσταση χοροκινητικής αγωγής

Συμμετοχή του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ σε παράσταση χοροκινητικης αγωγής.
Η Filippa Zoga Φιλίππα Ζώγα (Δασκάλα Χορού σε άτομα με αναπηρία και International Latin, Ιδιοκτήτρια της FTR Dance Academy, Chairperson of Committee for Dancers with "special needs" and para-dance της ομοσπονδίας IDO) παρουσίασε μαζί με τους μαθητές της μια ξεχωριστή χορευτική παράσταση.!!! Συγχαρητήρια σε όλους !!!

Πλήρες άρθρο

Yπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν, ανα τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιωματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους .

Πλήρες Άρθρο

Δωρεάν νομική υποστήριξη σε ΑμεΑ: Διάθεση δικηγόρου, δικαστικού επιμελητή συμβολαιογράφου σε υποθέσεις ποινικού, αστικού και εμπορικού δικαίου.

Δωρεάν νομική υποστήριξη σε ΑμεΑ Επεκτάθηκε η δωρεάν νομική βοήθεια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, σε πολίτες με αναπηρία άνω του 67% με στόχο την άμεση και αποτελεσματική πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη, με τη διάταξη του άρθρου 23 του νόμου 5023/2023, όπου έχουμε την προσθήκη παρ. 3Α και την τροποποίηση της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του νόμου 3226/2004.

Πλήρες άρθρο

ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΦΑΝΙΚΕΣ ΓΟΝΕΪΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. η απόφαση με την οποία αποσυνδέονται τα επιδόματα των ατόμων με βαριά νοητική αναπηρία από τις ορφανικές γονικές συντάξεις

Κατεβάστε το αρχείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αγώνας για την αποσύνδεση της ορφανικής σύνταξης από το επίδομα της ΒΝΥ δικαιώνεται
Υπογράφεται αυτές τις ώρες η Απόφαση σύμφωνα με την οποία αποσυνδέονται τα επιδόματα των ατόμων με βαριά νοητική αναπηρία από τις ορφανικές γονεϊκές συντάξεις. Μόλις δημοσιευθεί θα σας την γνωστοποιήσουμε .

Πλήρες Άρθρο

Διαγωνισμός χορού της IDO Hellas, 7th Para Dance!

24 αθλητές με αναπηρία χόρεψαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.
Υπεύθυνη κατηγοριών Φιλίππα Ζώγα (Δασκάλα Χορού σε άτομα με αναπηρία και International Latin, Ιδιοκτήτρια της FTR Dance Academy, Chairperson of Committee for Dancers with "special needs" and para-dance της ομοσπονδίας IDO).
Παραβρέθηκε στην εκδήλωση, η πρώην πρόεδρος της βουλής, Επικεφαλής της Πλεύσης ελευθερίας, μάχιμη δικηγόρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou . Συγχαρητήρια στην δασκάλα χορού Filippa Zoga αλλά και σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετικη επίδοση !!!

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Συμπλήρωση αίτησης υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας γνωρίζουμε ότι, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. της 03/10/22, στην 182η συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα τηv διεξαγωγή Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12-2022 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00, σε περίπτωση μη απαρτίας θα γίνει οριστικά στις 18-12-2022 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ, Γ΄ Σεπτεμβρίου 110 Αθήνα.

Κατεβάστε το αρχείο Πλήρες άρθρο

Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία

Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται το τελευταίο διάστημα στην Ομοσπονδία, γνωστοποιείται πως σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (https://is.gd/FuTkUR/) από σήμερα, 26/09/2022, οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της τρέχουσας φάσης του πιλοτικού προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία», μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά αίτηση για την ένταξή τους στο σχετικό Μητρώο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr.

Πλήρες άρθρο

5η επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ με ιδιαίτερη χαρά και τιμή για πρώτη φορά συμμετείχε στην 5η επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ, που διοργάνωσε το σωματείο ΔΥΑΜΕΑ με πρόεδρο την κ. Αντώναρου Σύλβια.
Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ‘’Μόνο Άνθρωποί’’
Σε μία γιορτή αγάπης και προσφοράς.

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Εισακτέοι με το σύστημα του 5%

Μετά τις αλλεπάλληλες επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά και το συνήγορο του πολίτη, για πρώτη φορά μαζί με τα αποτελέσματα του γενικού συνόλου ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, δηλαδή οι εισακτέοι με το σύστημα του 5%. Όλοι μαζί οι νέοι φοιτητές ξεκινούν τη νέα τους ζωή χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις και αυτό αποτελεί μια ουσιαστική αλλαγή.
Σκεφτείτε πόσοι φοιτητές υπήρχαν, οι οποίοι ξεκινούσαν την ακαδημαϊκή τους πορεία 6 μήνες αργότερα από τους άλλους. Τα μαθήματα για 6 μήνες είχαν χαθεί!
Η αλλαγή αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς οδηγεί στην ουσιαστική συμπερίληψη και στην πραγματική ισότητα.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Παρουσίαση ενός μουσικοθεραπευτικού δρώμενου

Παρουσίαση ενός μουσικοθεραπευτικού δρώμενου που βασικό στόχο έχει την χαρά της αλληλεπίδρασής με παιδιά του συλλόγου μας.
Από την κ. Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελάκη: Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (BABCP member), Ειδική Παιδαγωγό, Παιδαγωγό Θεάτρου
Και τον Βασίλη Μπαράκο : Ψυχολόγο BSc (BPS Member), Μουσικοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό.

Πλήρες άρθρο

Παράσταση Χώρο κινητικής αγωγής απο τα παιδιά του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

Η Φιλίππα Ζώγα (Δασκάλα Χορού σε άτομα με αναπηρία και International Latin, Ιδιοκτήτρια της FTR Dance Academy, Chairperson of Committee for Dancers with "special needs" and para-dance της ομοσπονδίας IDO) παρουσίασε μαζί με τους μαθητές της μια ξεχωριστή χορευτική παράσταση.

Πλήρες άρθρο

Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Ποιοι είναι δικαιούχοι- Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση

Χρονικό περιθώριο ενός μήνα θα έχουν στη διάθεσή τους τα ΑμεΑ που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία. Η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων στη διεύθυνση www.prosopikosvoithos.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή από τις 14 Απριλίου έως τις 15 Μαίου 2022, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και helpdesk για την αναφορά προβλημάτων και την παροχή οδηγιών.

Πλήρες άρθρο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή δράση ενημέρωσης (ημερίδα) κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το έργο «ΔικαίωμΑ : Διαδικτυακή νομική βάση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό και επιμόρφωση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αυτά».

Πλήρες άρθρο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) στο πλαίσιο σχεδιασμού του Γ’ Κύκλου Διαδικτυακών Ενημερωτικών Εκδηλώσεων (Νοέμβριος 2021 – Ιανουάριος 2022) με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με
θέμα: «Διαστάσεις Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης σε κατηγορίες Σπανίων Νοσημάτων – Παθήσεων. Προβληματισμοί, Προσανατολισμοί και Διέξοδοι στην σύγχρονη πραγματικότητα» Διεξαγωγή: Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 Ώρα:18.30 – 20.30
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://us02web.zoom.us/j/88462000993
Ταυτόχρονη live μετάδοση μέσω της σελίδας Facebook της Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ

Δελτία μετακίνησης ΑμεΑ: Χορήγηση για το 2022 από τις Περιφερειακές Ενότητες

Θέμα: Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2022 από τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Σχετ.: α) Η αριθ. Δ12α/Γ.Π.οικ.99899/6-12-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ5805Β') (ΑΔΑ: ΨΨΝ446ΜΤΛΚ-ΜΟΞ) «Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας για την δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μετακίνηση α) των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), και β) των πολυτέκνων και των μελών των οικογενειών τους, για το έτος 2022 με τα μέσα συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Α., του Ο.Α.Σ.Θ. και των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ που είναι μέλη των ομοσπονδιών Π.Ο.Α.Σ και Π.Ο.Α.Υ.Σ.»
β) Η αριθ. ΔΙΑΔΠ/Ε/6123/29.3.2005 (ΦΕΚ 410 Β') Κ.Υ.Α. «Τροποποίηση της Κ.Υ.Α. περί καθορισμού διοικητικών διαδικασιών και των αντίστοιχων εντύπων τους που διεκπεραιώνονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών».

Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Στην Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00, στο Hotel NOVOTEL ATHENES, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας.
Μας τίμησε με την παρουσία του....

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

παρουσίαση του προγράμματος ψυχοεκπαιδευσης, ψυχοθεραπεία

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος ψυχοεκπαιδευσης, ψυχοθεραπείας κ Μουσικοθεραπευτικής παρέμβασης από τους: Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελακη (γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπευτρια, ειδική παιδαγωγος) και τον Βασίλη Μπαράκο( Ψυχολόγος,Μουσικοθεραπευτης).οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6944526319.

Έρχεται ο προσωπικός βοηθός ΑΜΕΑ – Ποιοι οι δικαιούχοι

Καθιερώνεται ο Προσωπικός Βοηθός για τα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Πλήρες άρθρο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, Καλαμάτα και Πύργο.

Ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του συλλόγου, για όλες τις εξελίξεις στα θέματα που αφορούν (Συνταξιοδοτικό, Ασφαλιστικό , ΕΟΠΥΥ, Ειδικά Σχολεία, ΚΑΠ-ΟΤΕ, ΣΥΔ, ΚΔΑΠ Δραστηριότητες συλλόγου).

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του συλλόγου, στα Χανιά και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Πρόεδρος, ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την παρουσία τους και ενημέρωσε τα μέλη για όλες τις εξελίξεις στα θέματα που αφορούν (Συνταξιοδοτικό, Ασφαλιστικό , ΕΟΠΥΥ, Ειδικά Σχολεία, ΚΑΠ-ΟΤΕ, ΣΥΔ, ΚΔΑΠ Δραστηριότητες συλλόγου).
Ο ΠΑΣΕΣΠΑ -ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ μαζί με την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ αλλά και την ΕΣΑΜΕΑ παλεύουν καθημερινά για την υγεία, την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις , την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση.

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Στην Αθήνα, 6 Ιουνίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00, στο Hotel NOVOTEL ATHENES, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους: ......

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν, ανα τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιωματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους .
Στις μητέρες, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στα παιδιά τους και να τους παρέχουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από την πιθανή επισφάλεια υπό την οποία ζουν οι ίδιες.

Πλήρες άρθρο

Το ΔΣ του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ σας εύχεται,

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !!! Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας που ξεπερνάει τους περιορισμούς μας και θριαμβεύει πάνω στους χειρότερους φόβους μας.

Η γενεσιουργός δύναμη, η «μήτρα» της ζωής…


Η μορφή που σε όλο το ζωικό βασίλειο κυριαρχεί ως πηγή ζωής, φροντίδας, αγάπης, ανιδιοτέλειας, μια μορφή φωτεινή και δυνατή, που μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό της για την επιβίωση των παιδιών της, που τους μαθαίνει τα πρώτα τους λόγια, που ξενυχτά στο προσκέφαλό τους, που φροντίζει να πάρουν την αγωγή και την παιδεία για την μετέπειτα κοινωνική τους ένταξη και ενσωμάτωση. Ένας ακούραστος «εργάτης» που δεν δικαιούται ρεπό ή σύνταξης…

Πλήρες Άρθρο

Πιλοτικό πρόγραμμα διανομής αλληλέγγυων πακέτων διατροφής για πολίτες με αναπηρία 67% και άνω

Ε.Α.Τ.Α.: Πρόσκληση για αίτηση στο Πιλοτικό πρόγραμμα διανομής αλληλέγγυων πακέτων διατροφής για πολίτες με αναπηρία 67% και άνω Δήμου Αθηναίων
Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας - Open Social Net», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (κωδικός ΟΠΣ 5074888), η E.A.T.A. Α.Ε.

Πλήρες άρθρο

Με μειωμένες απολαβές ήρθαν αντιμέτωποι όσοι συνταξιούχοι βάσει του ΑΜΚΑ

Με μειωμένες απολαβές ήρθαν αντιμέτωποι όσοι συνταξιούχοι βάσει του ΑΜΚΑ τους πληρώθηκαν τις κύριες συντάξεις του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση των συντάξεων είναι της τάξης των 2 ευρώ και φθάνουν και έως τα 20 ευρώ.

Ίδρυση γραφείου ΑμεΑ από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Στην ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης ΑμεΑ προχωρά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Μία πρωτοποριακή δράση, η οποία θα λύσει πολλές αγκυλώσεις προηγούμενων ετών και θα δώσει νέες διεξόδους σε μία σημαντική μερίδα συμπολιτών, που δεν είχαν ως σήμερα πρόσβαση σε πολλές δημοτικές υπηρεσίες.

Μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν, ανα τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιωματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους .
Στις μητέρες, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στα παιδιά τους και να τους παρέχουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από την πιθανή επισφάλεια υπό την οποία ζουν οι ίδιες.
Υπάρχουν, όμως μητέρες, που έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες. Μητέρες, που τα παιδιά τους έχουν κινητικά, διανοητικά ή ψυχολογικά προβλήματα. Μητέρες, που δεν έχουν ακούσει ούτε μια φορά τη λέξη «μαμά» από τα χείλη των παιδιών τους και ενδεχομένως να μην την ακούσουν ποτέ. Μητέρες, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με απεριόριστη αγάπη και αξιοπρέπεια σε μια χώρα που, ας μη γελιόμαστε, δεν στέκεται καθόλου στο πλευρό τους.

Πλήρες άρθρο

Οδηγός επιβίωσης – 7 βασικά σημεία που αλλάζουν

Καταργείται το sms και η κυκλοφορία πλέον θα γίνεται ελεύθερα
Από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα καταστήματα, νοσοκομεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαγνωστικά κέντρα κ.α.
Στις 11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία μόνο για την Γ Λυκείου και στις 18 Μαΐου θα λειτουργήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια.
Την 1η Ιουνίου και αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.
Κλειστοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Οι εκκλησίες θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου για ατομική προσευχή και στις 17 Μαΐου για όλους τους πιστούς πάντα με μέτρα ασφαλείας.
Οι οργανωμένες παραλίες θα μείνουν κλειστές.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

και ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του με την οποία είχε επιδικάσεις αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), το ΣτΕ επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή.

Το ΔΣ του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ σας εύχεται, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !!

Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο.
Ο Ντοστογιέφσκι, είπε: “χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται”, αλλά η γιορτή του Πάσχα δηλώνει “Με το Θεό, όλα είναι δυνατά.
Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας που ξεπερνάει τους περιορισμούς μας και θριαμβεύει πάνω στους χειρότερους φόβους μας. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του Πάσχα.

Η γενεσιουργός δύναμη, η «μήτρα» της ζωής…

Η μορφή που σε όλο το ζωικό βασίλειο κυριαρχεί ως πηγή ζωής, φροντίδας, αγάπης, ανιδιοτέλειας, μια μορφή φωτεινή και δυνατή, που μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό της για την επιβίωση των παιδιών της, που τους μαθαίνει τα πρώτα τους λόγια, που ξενυχτά στο προσκέφαλό τους, που φροντίζει να πάρουν την αγωγή και την παιδεία για την μετέπειτα κοινωνική τους ένταξη και ενσωμάτωση. Ένας ακούραστος «εργάτης» που δεν δικαιούται ρεπό ή σύνταξης…

Πλήρες Άρθρο

Μαζουροπούλου Χριστίνα ψυχολόγος από HELLAS EAP

Η κ. Μαζουροπούλου Χριστίνα ψυχολόγος από HELLAS EAP, ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου για το Next to you, πρόγραμμα που έχει η εταιρία για την ψυχική υγεία των εργαζομένων της. Είναι διαθέσιμοι οι ψυχολόγοι ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε είδους πρόβλημα αντιμετωπίσουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συγγενείς πρώτου βαθμού αυτών. Είναι ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ και ΑΠΟΡΡΗΤΟ. Δεν χρειάζεται να δώσεις τα στοιχεία σου μόνο να πεις ότι είσαι υπάλληλος της εταιρίας.

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Επιβραβεύοντας την αριστεία

Μια νέα φοιτήτρια που πέτυχε την εισαγωγή της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Ιατρικής Σχολής με άριστα 20 την Μποφίλιου Αικατερίνη, τίμησε το ΔΣ του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ, επιβραβεύοντας την αριστεία, μαζί με τον αγώνα που έδωσε τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα της στηρίζοντας την προσπάθειά της για την επίτευξη του κοινού τους στόχου.
Θα απονείμουν τιμητικό έπαινο στην επιτυχούσα ο Επικεφαλής της Ανεξαρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής Σγουρός Γιάννης, ο Προεδρος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ Μοσχολιός Γιάννης και ο Ιθοποιός και Σκηνοθέτης Ιάκωβος Μυλωνάς.
Στην συνέχεια προσφέρθηκαν ως δώρα laptop και κινητό τηλέφωνο, με τις ευγενικές χορηγίες, εκ της Διοίκησης του ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ η κα Μάλτη Αννα.
Στο χαιρετισμό της η Ε. Γραμματέας του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ Πόγκα Ελένη συνεχάρη την φοιτήτρια για την επιτυχία της, καθώς και την μητέρα της που συμπαραστάθηκε στις αγωνίες της και είδε και τις δικές της θυσίες να πιάνουν τόπο. Στην συνέχεια ανέφερε ότι,

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στο πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ Ν. Αττικής.
Απηύθυναν Χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Λυμβαίος,
Ο Πρόεδρος Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Κουτσιμπογίωργος Γ.
Απο την ΟΜΕ-ΟΤΕ η Οργανωτική Γραμματέας, κ, Παύλου Ελένη.
Από τον ΠΑΣΕ ΟΤΕ Ο Γενικός Γραμματέας κ, Κοντογίωργος Λ
Από το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Αττικης η Πρόεδρος Αντωνέλου Εβίτα.

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

τελετή βράβευσης των μαθητών του Δήμου Παιανίας

Συγκινητική αλλά και ενθουσιώδης ήταν η τελετή βράβευσης των μαθητών του Δήμου Παιανίας οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Φωτογραφικό υλικό Εξωτερικός σύνδεσμος Πλήρες Άρθρο

Όποια γνωμάτευση έχει εκδοθεί μέχρι 31-12-2019 και μέχρι τη λήξη αυτής

να μπορεί να εκτελεστεί είτε σε συμβεβλημένους είτε σε μη συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, με υποβολή ατομικού αιτήματος αποζημίωσης της δαπάνης.
Μόνο μέσω συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών θα πρέπει να υλοποιείται, κάθε γνωμάτευση που εκδίδεται από 1/1/2020.

«Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΟΣΓΚΑμεΑ με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Σ. Ζαχαράκη»

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Ι. Μοσχολιό, τον Ταμία κ. Χρ. Κουκοβίνη και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου κα Γ. Μπαντούνα, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Σ. Ζαχαράκη, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ομοσπονδίας για την παράθεση παραμέτρων που αφορούν σε κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Πλήρες άρθρο

ΠΑΣΕΣΠΑ-ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ σε συνεργασία με την FTR Dance Academy,

Η χρονιά ξεκίνησε με πολλή όρεξη και διάθεση! Ο ΠΑΣΕΣΠΑ-ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ σε συνεργασία με την FTR Dance Academy, για άλλη μια χρονιά προσφέρουν στα μέλη του συλλόγου μαθήματα χορού. Το πρώτο μάθημα είναι Τετάρτη 2/10 και ώρα 17:00. Παρακαλώ ενημερώστε μας άμεσα για το τμήμα που σαν ενδιαφέρε

Πλήρες Άρθρο

Ψυχοθεραπευτική Μουσικοθεραπεία - Ψυχοεκπαίδευση

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις 21/09/19 στο ΠΚ Ν Αττικής, ξεκίνησε το προγράμμα με τίτλο : Ψυχοθεραπευτική Μουσικοθεραπεία - Ψυχοεκπαίδευση
Υπεύθυνοι προγράμματος: Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελάκη: Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (BABCP member), Ειδική Παιδαγωγός, Παιδαγωγός Θεάτρου. Για πληροφοριες, Τηλ επικοινωνίας : 694 4526319
Βασίλης Μπαράκος: Ψυχολόγος BSc (BPS Member), Μουσικοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός. Για πληροφορίες Τηλ επικοινωνίας : 697 6753620:

Πλήρες άρθρο

Πρώτη έκθεση της Επιτροπής για τη Σύμβαση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ σχετικά με την πορεία υλοποίησή της στην Ελλάδα

Η ΕΣΑμεΑ, στο πλαίσιο της διαδικασίας της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, σχετικά με την τήρηση των υποχρεώσεων του κράτους προς τα άτομα με αναπηρία, μετέφρασε και δημοσιεύει την ενημέρωση της Επιτροπής, σχετικά με τις ερωτήσεις που απηύθυνε στην αντιπροσωπεία της Ελλάδας και τις απαντήσεις που έλαβε, πριν τη δημοσίευση των Συστάσεων προς τη χώρα μας. Το έγγραφο επισυνάπτεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Πλήρες άρθρο

Στις 21/09/19 στο ΠΚ Ν Αττικής, ξεκινάει το προγράμμα με τίτλο : Ψυχοθεραπευτική Μουσικοθεραπεία - Ψυχοεκπαίδευση

Υπεύθυνοι προγράμματος: Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελάκη: Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (BABCP member), Ειδική Παιδαγωγός, Παιδαγωγός Θεάτρου. Για πληροφοριες, Τηλ επικοινωνίας : 694 4526319 Βασίλης Μπαράκος: Ψυχολόγος BSc (BPS Member), Μουσικοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός. Για πληροφορίες Τηλ επικοινωνίας : 697 6753620:

Πλήρες άρθρο

5ο Δελτίο του Παρατηρητηρίου της Ε.Σ.Α.μεΑ.:

Στοιχεία για την Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- Μονόδρομος η ριζική αναδιοργάνωση
90.743 οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες το σχολικό έτος 2017-2018- 6,3% των μαθητών της χώρας
57.3% των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία δεν λαμβάνουν εξειδικευμένη υποστήριξη, παρά υποστηρίζονται μόνο από τον εκπαιδευτικό της γενικής τάξης
Στη δευτεροβάθμια δε μόνο 1 στους 10 λαμβάνει εξειδικευμένη υποστήριξη

Πλήρες άρθρο

Η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αντιλαμβάνεται την αναπηρία, όχι ως ατομικό/προσωπικό πρόβλημα του ατόμου, αλλά ως το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των ατομικών εμποδίων με το περιβάλλον που θέτει εμπόδια, αποκλείοντας τη συμμετοχή. Με άλλα λόγια, η κοινωνία καθιστά τα άτομα ανάπηρα επιβάλλοντας εμπόδια τα οποία τα απομονώνουν και τα αποκλείουν.
Η αντίληψη αυτή μεταφέρει το κέντρο βάρους από το άτομο και την αναπηρία ως προσωπική τραγωδία του εμποδιζόμενου ατόμου στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιδρά στο αντικειμενικό γεγονός της αναπηρίας και τους έξωθεν επιβαλλόμενους περιορισμούς.

Πλήρες άρθρο

Από τη δημοσίευση του νέου ΕΚΠΥ, το Νοέμβριο του 2018,

Από τη δημοσίευση του νέου ΕΚΠΥ, το Νοέμβριο του 2018, διαπιστώσαμε σωρεία προβλημάτων, όπως το ζήτημα των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων και την ανετοιμότητα του συστήματος να τις δεχθεί, το ζήτημα της διάρκειας της ισχύος των χειρόγραφων γνωματεύσεων που είχαν πρόσφατα εκδοθεί, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των απαιτούμενων δικαιολογητικών και βέβαια το μείζον ζήτημα της εξαίρεσης των παιδιών μας, Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες, άνω των 21 ετών από το δικαίωμα των Ειδικών Θεραπειών, όπως αυτό ίσχυε πριν την εφαρμογή του νέου Κανονισμού.

Πλήρες άρθρο

ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία ορίστηκε η 25η κάθε μήνα.
Με το νέο σύστημα, όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομα τους. Ως εκ τούτου, οι πληρωμές θα έρχονται νωρίτερα καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματα τους κάθε δίμηνο και για τους δύο μήνες που είχαν προηγηθεί (π.χ τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάϊο και τον Ιούνιο.)
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα για το μήνα Μάϊο θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 καθώς η 25η του μηνός είναι Σάββατο. Αναλυτικά, θα καταβληθούν τα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, αλλά και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και έχουν εγκριθεί από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου,

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν, ανα τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιωματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους .
Στις μητέρες, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στα παιδιά τους και να τους παρέχουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από την πιθανή επισφάλεια υπό την οποία ζουν οι ίδιες.
Υπάρχουν, όμως μητέρες, που έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες. Μητέρες, που τα παιδιά τους έχουν κινητικά, διανοητικά ή ψυχολογικά προβλήματα. Μητέρες, που δεν έχουν ακούσει ούτε μια φορά τη λέξη «μαμά» από τα χείλη των παιδιών τους και ενδεχομένως να μην την ακούσουν ποτέ. Μητέρες, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με απεριόριστη αγάπη και αξιοπρέπεια σε μια χώρα που, ας μη γελιόμαστε, δεν στέκεται καθόλου στο πλευρό τους.
Οι πιο δυνατές μαμάδες του κόσμου, μεγαλώνουν τα πιο δυνατά παιδιά.

Πλήρες άρθρο

Εξαίρεση των εργαζομένων στην φύλαξη και ασφάλεια που είναι ΑμεΑ και γονείς ΑμεΑ, από τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου του ομίλου.

Αίτημα άμεσης παρέμβασης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου της ΟΤΕ - Cosmote για εξαίρεση των εργαζομένων στην φύλαξη και ασφάλεια που είναι ΑμεΑ και γονείς ΑμεΑ, από τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου του ομίλου.

Κατεβάστε το αρχείο

ΑΠΟ ΤΙΣ 6/3/2017 ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΑΣΕΠ 15% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑμεΑ

Μετά από πολυετή αγώνα του Αναπηρικού Κινήματος, ενεργοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, η διάταξη του ν. 4440/2016, σύμφωνα με την οποία όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ υποχρεούνται στο 10% για τα ίδια τα ΑμεΑ και στο 5% για τέκνα, αδελφούς ή συζύγους ΑμεΑ, των προσλήψεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, να αφορούν σε άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.

Πλήρες άρθρο

Κοινό δελτίο Τύπου ΕΣΑμεΑ - ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Κοινό δελτίο Τύπου ΕΣΑμεΑ - ΠΟΣΓΚΑμεΑ
«Περί «συμβασιοποίησης» ποιοτικών υπηρεσιών ειδικής αγωγής»
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 16ης Ιανουαρίου στο υπουργείο Υγείας, από θεραπευτές και Κέντρα παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των διοργανωτών της κινητοποίησης, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, του προέδρου ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη και εκπροσώπων ΕΣΑμεΑκαι ΠΟΣΓΚΑμεΑ- παρέστησαν ο αντιπρόεδρος ΕΣΑμεΑ Γρ. Λεοντόπουλος, ο πρόεδρος ΠΟΣΓΚΑμεΑ Γ. Λυμβαίος και ο γ.γ. Γ. Σπηλιόπουλος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της Γ.Γ. Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου. Στόχος της συνάντησης ήταν η προσπάθεια εκατέρωθεν να βρεθεί λύση στο ζήτημα της υπογραφής σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων υπηρεσιών ειδικής αγωγής.

Πλήρες άρθρο

Ζητείται άμεση παρέμβαση για τις συντάξεις των ΑμεΑ

Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το πρόβλημα που έχει προκύψει αναφορικά με την εξαίρεση των πάσης φύσεως προνοιακών επιδομάτων και επιδομάτων αναπηρίας από τον υπολογισμό του ανώτατου ορίου καταβολής σύνταξης.

Πλήρες άρθρο

Ενημέρωση για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του αναπηρικού κινήματος σχετικά με τις προσλήψεις ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους σε μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο και σε εποχικές θέσεις εργασίας

Ενημέρωση για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του αναπηρικού κινήματος σχετικά με τις προσλήψεις ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους σε μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο και σε εποχικές θέσεις εργασίας

Πλήρες άρθρο

Συνάντηση με τον κ. Τσαμάζ

Σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, με παράδοση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται με ξεχωριστό τρόπο, καθιστώντας τον ΟΤΕ έναν εργοδότη που σέβεται τους εργαζόμενους που είτε οι ίδιοι είτε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Πλήρες Άρθρο

Αναζήτηση ανά έτος

2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024