Αναζήτηση ανά έτος

2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024

τελετή βράβευσης των μαθητών του Δήμου Παιανίας

Συγκινητική αλλά και ενθουσιώδης ήταν η τελετή βράβευσης των μαθητών του Δήμου Παιανίας οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Φωτογραφικό υλικό Εξωτερικός σύνδεσμος Πλήρες Άρθρο

Όποια γνωμάτευση έχει εκδοθεί μέχρι 31-12-2019 και μέχρι τη λήξη αυτής

να μπορεί να εκτελεστεί είτε σε συμβεβλημένους είτε σε μη συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, με υποβολή ατομικού αιτήματος αποζημίωσης της δαπάνης.
Μόνο μέσω συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών θα πρέπει να υλοποιείται, κάθε γνωμάτευση που εκδίδεται από 1/1/2020.

«Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΟΣΓΚΑμεΑ με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Σ. Ζαχαράκη»

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Ι. Μοσχολιό, τον Ταμία κ. Χρ. Κουκοβίνη και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου κα Γ. Μπαντούνα, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Σ. Ζαχαράκη, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ομοσπονδίας για την παράθεση παραμέτρων που αφορούν σε κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Πλήρες άρθρο

Ψυχοθεραπευτική Μουσικοθεραπεία - Ψυχοεκπαίδευση

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις 21/09/19 στο ΠΚ Ν Αττικής, ξεκίνησε το προγράμμα με τίτλο : Ψυχοθεραπευτική Μουσικοθεραπεία - Ψυχοεκπαίδευση
Υπεύθυνοι προγράμματος: Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελάκη: Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (BABCP member), Ειδική Παιδαγωγός, Παιδαγωγός Θεάτρου. Για πληροφοριες, Τηλ επικοινωνίας : 694 4526319
Βασίλης Μπαράκος: Ψυχολόγος BSc (BPS Member), Μουσικοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός. Για πληροφορίες Τηλ επικοινωνίας : 697 6753620:

Πλήρες άρθρο

ΠΑΣΕΣΠΑ-ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ σε συνεργασία με την FTR Dance Academy,

Η χρονιά ξεκίνησε με πολλή όρεξη και διάθεση! Ο ΠΑΣΕΣΠΑ-ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ σε συνεργασία με την FTR Dance Academy, για άλλη μια χρονιά προσφέρουν στα μέλη του συλλόγου μαθήματα χορού. Το πρώτο μάθημα είναι Τετάρτη 2/10 και ώρα 17:00. Παρακαλώ ενημερώστε μας άμεσα για το τμήμα που σαν ενδιαφέρε

Πλήρες Άρθρο

Πρώτη έκθεση της Επιτροπής για τη Σύμβαση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ σχετικά με την πορεία υλοποίησή της στην Ελλάδα

Η ΕΣΑμεΑ, στο πλαίσιο της διαδικασίας της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, σχετικά με την τήρηση των υποχρεώσεων του κράτους προς τα άτομα με αναπηρία, μετέφρασε και δημοσιεύει την ενημέρωση της Επιτροπής, σχετικά με τις ερωτήσεις που απηύθυνε στην αντιπροσωπεία της Ελλάδας και τις απαντήσεις που έλαβε, πριν τη δημοσίευση των Συστάσεων προς τη χώρα μας. Το έγγραφο επισυνάπτεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Πλήρες άρθρο

Στις 21/09/19 στο ΠΚ Ν Αττικής, ξεκινάει το προγράμμα με τίτλο : Ψυχοθεραπευτική Μουσικοθεραπεία - Ψυχοεκπαίδευση

Υπεύθυνοι προγράμματος: Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελάκη: Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (BABCP member), Ειδική Παιδαγωγός, Παιδαγωγός Θεάτρου. Για πληροφοριες, Τηλ επικοινωνίας : 694 4526319 Βασίλης Μπαράκος: Ψυχολόγος BSc (BPS Member), Μουσικοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός. Για πληροφορίες Τηλ επικοινωνίας : 697 6753620:

Πλήρες άρθρο

5ο Δελτίο του Παρατηρητηρίου της Ε.Σ.Α.μεΑ.:

Στοιχεία για την Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- Μονόδρομος η ριζική αναδιοργάνωση
90.743 οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες το σχολικό έτος 2017-2018- 6,3% των μαθητών της χώρας
57.3% των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία δεν λαμβάνουν εξειδικευμένη υποστήριξη, παρά υποστηρίζονται μόνο από τον εκπαιδευτικό της γενικής τάξης
Στη δευτεροβάθμια δε μόνο 1 στους 10 λαμβάνει εξειδικευμένη υποστήριξη

Πλήρες άρθρο

Η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αντιλαμβάνεται την αναπηρία, όχι ως ατομικό/προσωπικό πρόβλημα του ατόμου, αλλά ως το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των ατομικών εμποδίων με το περιβάλλον που θέτει εμπόδια, αποκλείοντας τη συμμετοχή. Με άλλα λόγια, η κοινωνία καθιστά τα άτομα ανάπηρα επιβάλλοντας εμπόδια τα οποία τα απομονώνουν και τα αποκλείουν.
Η αντίληψη αυτή μεταφέρει το κέντρο βάρους από το άτομο και την αναπηρία ως προσωπική τραγωδία του εμποδιζόμενου ατόμου στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιδρά στο αντικειμενικό γεγονός της αναπηρίας και τους έξωθεν επιβαλλόμενους περιορισμούς.

Πλήρες άρθρο

Από τη δημοσίευση του νέου ΕΚΠΥ, το Νοέμβριο του 2018,

Από τη δημοσίευση του νέου ΕΚΠΥ, το Νοέμβριο του 2018, διαπιστώσαμε σωρεία προβλημάτων, όπως το ζήτημα των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων και την ανετοιμότητα του συστήματος να τις δεχθεί, το ζήτημα της διάρκειας της ισχύος των χειρόγραφων γνωματεύσεων που είχαν πρόσφατα εκδοθεί, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των απαιτούμενων δικαιολογητικών και βέβαια το μείζον ζήτημα της εξαίρεσης των παιδιών μας, Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες, άνω των 21 ετών από το δικαίωμα των Ειδικών Θεραπειών, όπως αυτό ίσχυε πριν την εφαρμογή του νέου Κανονισμού.

Πλήρες άρθρο

ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία ορίστηκε η 25η κάθε μήνα.
Με το νέο σύστημα, όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομα τους. Ως εκ τούτου, οι πληρωμές θα έρχονται νωρίτερα καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματα τους κάθε δίμηνο και για τους δύο μήνες που είχαν προηγηθεί (π.χ τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάϊο και τον Ιούνιο.)
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα για το μήνα Μάϊο θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 καθώς η 25η του μηνός είναι Σάββατο. Αναλυτικά, θα καταβληθούν τα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, αλλά και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και έχουν εγκριθεί από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου,

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν, ανα τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιωματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους .
Στις μητέρες, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στα παιδιά τους και να τους παρέχουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από την πιθανή επισφάλεια υπό την οποία ζουν οι ίδιες.
Υπάρχουν, όμως μητέρες, που έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες. Μητέρες, που τα παιδιά τους έχουν κινητικά, διανοητικά ή ψυχολογικά προβλήματα. Μητέρες, που δεν έχουν ακούσει ούτε μια φορά τη λέξη «μαμά» από τα χείλη των παιδιών τους και ενδεχομένως να μην την ακούσουν ποτέ. Μητέρες, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με απεριόριστη αγάπη και αξιοπρέπεια σε μια χώρα που, ας μη γελιόμαστε, δεν στέκεται καθόλου στο πλευρό τους.
Οι πιο δυνατές μαμάδες του κόσμου, μεγαλώνουν τα πιο δυνατά παιδιά.

Πλήρες άρθρο

Εξαίρεση των εργαζομένων στην φύλαξη και ασφάλεια που είναι ΑμεΑ και γονείς ΑμεΑ, από τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου του ομίλου.

Αίτημα άμεσης παρέμβασης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου της ΟΤΕ - Cosmote για εξαίρεση των εργαζομένων στην φύλαξη και ασφάλεια που είναι ΑμεΑ και γονείς ΑμεΑ, από τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου του ομίλου.

Κατεβάστε το αρχείο

Αναζήτηση ανά έτος

2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024