Αναζήτηση ανά έτος

2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024

Συμπλήρωση αίτησης υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας γνωρίζουμε ότι, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. της 03/10/22, στην 182η συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα τηv διεξαγωγή Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12-2022 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00, σε περίπτωση μη απαρτίας θα γίνει οριστικά στις 18-12-2022 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ, Γ΄ Σεπτεμβρίου 110 Αθήνα.

Κατεβάστε το αρχείο Πλήρες άρθρο

Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία

Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται το τελευταίο διάστημα στην Ομοσπονδία, γνωστοποιείται πως σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (https://is.gd/FuTkUR/) από σήμερα, 26/09/2022, οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της τρέχουσας φάσης του πιλοτικού προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία», μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά αίτηση για την ένταξή τους στο σχετικό Μητρώο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr.

Πλήρες άρθρο

5η επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ

Ο ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ με ιδιαίτερη χαρά και τιμή για πρώτη φορά συμμετείχε στην 5η επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ, που διοργάνωσε το σωματείο ΔΥΑΜΕΑ με πρόεδρο την κ. Αντώναρου Σύλβια.
Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ‘’Μόνο Άνθρωποί’’
Σε μία γιορτή αγάπης και προσφοράς.

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Εισακτέοι με το σύστημα του 5%

Μετά τις αλλεπάλληλες επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά και το συνήγορο του πολίτη, για πρώτη φορά μαζί με τα αποτελέσματα του γενικού συνόλου ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, δηλαδή οι εισακτέοι με το σύστημα του 5%. Όλοι μαζί οι νέοι φοιτητές ξεκινούν τη νέα τους ζωή χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις και αυτό αποτελεί μια ουσιαστική αλλαγή.
Σκεφτείτε πόσοι φοιτητές υπήρχαν, οι οποίοι ξεκινούσαν την ακαδημαϊκή τους πορεία 6 μήνες αργότερα από τους άλλους. Τα μαθήματα για 6 μήνες είχαν χαθεί!
Η αλλαγή αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς οδηγεί στην ουσιαστική συμπερίληψη και στην πραγματική ισότητα.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Παράσταση Χώρο κινητικής αγωγής απο τα παιδιά του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

Η Φιλίππα Ζώγα (Δασκάλα Χορού σε άτομα με αναπηρία και International Latin, Ιδιοκτήτρια της FTR Dance Academy, Chairperson of Committee for Dancers with "special needs" and para-dance της ομοσπονδίας IDO) παρουσίασε μαζί με τους μαθητές της μια ξεχωριστή χορευτική παράσταση.

Πλήρες άρθρο

Παρουσίαση ενός μουσικοθεραπευτικού δρώμενου

Παρουσίαση ενός μουσικοθεραπευτικού δρώμενου που βασικό στόχο έχει την χαρά της αλληλεπίδρασής με παιδιά του συλλόγου μας.
Από την κ. Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελάκη: Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (BABCP member), Ειδική Παιδαγωγό, Παιδαγωγό Θεάτρου
Και τον Βασίλη Μπαράκο : Ψυχολόγο BSc (BPS Member), Μουσικοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό.

Πλήρες άρθρο

Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Ποιοι είναι δικαιούχοι- Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση

Χρονικό περιθώριο ενός μήνα θα έχουν στη διάθεσή τους τα ΑμεΑ που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία. Η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων στη διεύθυνση www.prosopikosvoithos.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή από τις 14 Απριλίου έως τις 15 Μαίου 2022, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και helpdesk για την αναφορά προβλημάτων και την παροχή οδηγιών.

Πλήρες άρθρο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) στο πλαίσιο σχεδιασμού του Γ’ Κύκλου Διαδικτυακών Ενημερωτικών Εκδηλώσεων (Νοέμβριος 2021 – Ιανουάριος 2022) με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με
θέμα: «Διαστάσεις Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης σε κατηγορίες Σπανίων Νοσημάτων – Παθήσεων. Προβληματισμοί, Προσανατολισμοί και Διέξοδοι στην σύγχρονη πραγματικότητα» Διεξαγωγή: Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 Ώρα:18.30 – 20.30
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://us02web.zoom.us/j/88462000993
Ταυτόχρονη live μετάδοση μέσω της σελίδας Facebook της Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή δράση ενημέρωσης (ημερίδα) κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το έργο «ΔικαίωμΑ : Διαδικτυακή νομική βάση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό και επιμόρφωση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αυτά».

Πλήρες άρθρο

Δελτία μετακίνησης ΑμεΑ: Χορήγηση για το 2022 από τις Περιφερειακές Ενότητες

Θέμα: Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2022 από τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Σχετ.: α) Η αριθ. Δ12α/Γ.Π.οικ.99899/6-12-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ5805Β') (ΑΔΑ: ΨΨΝ446ΜΤΛΚ-ΜΟΞ) «Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας για την δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μετακίνηση α) των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), και β) των πολυτέκνων και των μελών των οικογενειών τους, για το έτος 2022 με τα μέσα συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Α., του Ο.Α.Σ.Θ. και των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ που είναι μέλη των ομοσπονδιών Π.Ο.Α.Σ και Π.Ο.Α.Υ.Σ.»
β) Η αριθ. ΔΙΑΔΠ/Ε/6123/29.3.2005 (ΦΕΚ 410 Β') Κ.Υ.Α. «Τροποποίηση της Κ.Υ.Α. περί καθορισμού διοικητικών διαδικασιών και των αντίστοιχων εντύπων τους που διεκπεραιώνονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών».

Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Στην Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00, στο Hotel NOVOTEL ATHENES, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας.
Μας τίμησε με την παρουσία του....

Φωτογραφικό υλικό Πλήρες Άρθρο

Αναζήτηση ανά έτος

2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024