τελετή βράβευσης των μαθητών του Δήμου Παιανίας
τελετή βράβευσης των μαθητών του Δήμου Παιανίας
τελετή βράβευσης των μαθητών του Δήμου Παιανίας
New Post!
29 Δεκεμβρίου, 2019

τελετή βράβευσης των μαθητών του Δήμου Παιανίας

Εξωτερικός σύνδεσμος Επιστροφή στα Άρθρα

Συγκινητική αλλά και ενθουσιώδης ήταν η τελετή βράβευσης των μαθητών του Δήμου Παιανίας οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.
Περισσότερα από 400 άτομα γέμισαν την φιλόξενη αίθουσα του Πολυχώρου «Εύπολις». Παιδιά – φοιτητές πλέον-, γονείς και φίλοι έδιναν τον ρυθμό με επιφωνήματα και χειροκροτήματα σε μια εκδήλωση που κράτησε περίπου τρεις ώρες, ενώ η χορωδία των Γλυκών Νερών και η Φιλαρμονική του Δήμου Παιανίας έδωσαν την δική τους νότα.
Περίπου 200 νέοι φοιτητές βραβεύτηκαν βάσει των καταλόγων που οι διευθύνσεις των Λυκείων του Δήμου απέστειλαν για την εκδήλωση. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που στη σκηνή ανέβηκε η Κατερίνα Μποφίλιου. Φοιτήτρια της Ιατρικής Αθηνών με βαθμό απολυτηρίου 20, η Κατερίνα είναι η απόδειξη πως όταν θέλεις όλα γίνονται μιας και η ίδια δεν επέτρεψε ποτέ στην εγκεφαλική παράλυση από την οποία πάσχει, να την κρατήσει πίσω.
Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην υποχρέωση της πόλης να αποδώσει «τον δέοντα σεβασμό στους κόπους των παιδιών αυτών». «Περάσατε έναν μεγάλο Γολγοθά και βγήκατε νικητές, γίνατε σοφότεροι» είπε απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές ενώ τόνισε πως είναι εκείνοι που «θα διαμορφώσετε την Παιανία και τα Γλυκά Νερά της επόμενης δεκαετίας».
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον χαιρετισμό της επέλεξε να σπάσει το πρωτόκολλο – όπως εξήγησε- για να χαιρετίσει πρώτα τα παιδιά και τους γονείς. «Η περιοχή έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις με τον δήμαρχο, τον κ. Μάδη, κατάλαβα την υψηλή μέριμνα που έχει για τα ζητήματα παιδείας. Και επαναλαμβάνω πως θα έχει κάθε δυνατή στήριξη από το υπουργείο». «Τίποτα δεν μας χαρίζεται» συνέχισε η υφυπουργός συμπληρώνοντας – απευθυνόμενη προς τα παιδιά- «όταν κάποιος σου πει ότι δεν μπορείς, απάντησέ του: θα σου δείξω ακριβώς πως γίνεται».
Κατά την τελετή απονεμήθηκαν τα βραβεία Βασίλειου & Μαριάννας Κρίκου σε μαθητή της Παιανίας και Κασαγιάννη σε μαθητή των Γλυκών Νερών ενώ για πρώτη φορά απονεμήθηκαν τα βραβεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
«Εδώ και δέκα χρόνια ο ΔΑΑ επιβραβεύει μαθητές σε δήμους της περιοχής. Για πρώτη φορά και με μεγάλη για εμάς έκπληξη ο Δήμος Παιανίας αποδέχθηκε την πρότασή μας» σχολίασε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ΔΑΑ κα Αναματερού επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την άρνηση των προηγούμενων διοικήσεων να συνεργαστούν.
Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο πρώην δήμαρχος κ. Στάμου απένειμε τον έπαινο στην κόρη του Ελένη, φοιτήτρια του Μαθηματικών Πατρών αλλά και όταν ο πρώην δήμαρχος Παιανίας κ. Δάβαρης συναντήθηκε στη σκηνή με την βαφτιστήρα του.
Σε κάθε παιδί δόθηκε ως αναμνηστικό είτε ένα βιβλίο το οποίο καταγράφει Μνήμες τρύγου του Μεσογείτικου Κάμπου (Δημήτρη Μπούκη) είτε το βιβλίο, προσφορά του ΠΑΟΔΗΠ, «Μεσόγεια, το χαμένο περιβόλι της Αττικης» (Γιώργου Ιατρού).
Το βραβείο Βασίλειου & Μαριάννας Κρίκου απονεμήθηκε στην Αναστασία Κωνσταντοπούλου, φοιτήτρια Βιολογίας ενώ το βραβείο Κασαγιάννη στην Αλεξάνδρα Σινανίδου, φοιτήτρια Ιατρικής.
Από το ΔΑΑ βραβεύτηκαν οι:
• ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
• ΧΑΣΟΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
• ΔΟΓΑΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
• ΑΡΑΒΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
• ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙΡΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
• ΣΙΝΑΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζαχαράκη, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισιδωρος Μαδης, οι βουλευτές Ανατολικης Αττικής Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ευτυχία Κρεμμυδά, ο περιφερειακός σύμβουλος Ευάγγελος Αλμπάνης, οι Αντιδήμαρχοι κκ Δάβαρης Γιώργος, Ζωή Αγγελοπούλου, Σταύρος Θανάσης, Έλενα Αντωνίου, Γιάννης Σαμωνας Ξύκης, οι επικεφαλής παρατάξεων Δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Στάμου και Κώστας Μπουλμέτης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Μάρθα Λεκκάκου, Γιώργος Κυρίτσης, Μιλτιάδης Αντωνίου. Κώστας Χουλιαρας, Θανάσης Χατζηδάβαρης, Λάμπρος Κασαγιάννης, Κώστας Αναστόπουλος, Κλειώ Ανδρέου, Ανέστης Βλάχος, η πρόεδρος κοινοτικού συμβουλίου Παιανίας Μαριάννα Γιαννάκου, ο πρόεδρος κοινοτικού συμβουλίου Γλυκών Νερών Αρτέμης Βαγιωνάκης, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Παιανίας Νίκος Ελευθεριάδης, Δήμητρα Νικολάου, Ελένη Μαργέτη, Βουδούρη Αγγελική, Ανδρέου Νίκος,Ρένα Ανδρέου, Μαριάννα Ζαχαροπούλου,ο πρώην Δήμαρχος Παιανίας κ Δημήτρης Δάβαρης, ο Διοικητής του ΑΤ Παιανίας και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Επιστροφή στα Άρθρα Εξωτερικός σύνδεσμος