Συνάντηση με τον κ. Τσαμάζ
New Post!
2 Οκτωβρίου, 2015

Συνάντηση με τον κ. Τσαμάζ

Επιστροφή στα Άρθρα

Σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, με παράδοση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται με ξεχωριστό τρόπο, καθιστώντας τον ΟΤΕ έναν εργοδότη που σέβεται τους εργαζόμενους που είτε οι ίδιοι είτε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ κ. Τσαμάζ, που έγινε την 11-6-2015  και στην οποία συμμετείχαν ο Βοηθός Γενικός Δ/ντής κ. Δακουτρός και η Δ/ντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ κα Τζιμέα, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Λυμβαίος, αρωγός στα αιτήματα που θέσαμε, η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις προτάσεις μας.

Ειδικότερα: 

  1. Για το θέμα των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για παιδιά ΑμεΑ εργαζομένων και συνταξιούχων του Ομίλου, η Διοίκηση δεσμεύτηκε πως θα το εξετάσει σε συνεργασία και με άλλες εμπλεκόμενες Δ/νσεις του Ομίλου.
  2. Για την ειδική άδεια 4 ημερών το χρόνο με αποδοχές για την παρακολούθηση των παιδιών μας – ΑμεΑ που είναι σε ειδική εκπαίδευση, σε δομές ειδικής αγωγής ή έχουν παράλληλη στήριξη στα γενικά σχολεία και για όσο χρόνο φοιτούν σε αυτά, η Διοίκηση δεσμεύτηκε να δοθεί μία ημέρα ειδική άδεια με αποδοχές το μήνα, υπερκαλύπτοντας το αίτημά μας, αφού κατανόησε τις επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι οικογένειες που έχουν παιδιά ΑμεΑ.
  3. Δόθηκε υπόσχεση για δωρεάν, ή έναντι συμβολικού τιμήματος, σύνδεση στο INTERNET σε κάθε οικογένεια που έχει  παιδί ΑμεΑ. Δεδομένου ότι οι Η/Υ και το διαδίκτυο είναι  το σημαντικότερο μέσο  επικοινωνίας και ενημέρωσης  κυρίως των παιδιών αλλά και των γονέων στην προσπάθειά τους να ενημερώνονται  και να παρέχουν  στα παιδιά  ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σχετικά με την ασθένεια τους.
  4. Δόθησαν οδηγίες στον  Βοηθό Γενικό  Δ/ντή κ. Δακουτρό και στη Δ/ντρια Εταιρικής Επικοινωνίας κα Τζιμέα να δημιουργηθεί ένα πακέτο τηλεφωνίας για τις οικογένειες μελών του συλλόγου μας.
  5. Τέλος, το θέμα της διεκδίκησης κάποιων θέσεων εργασίας, από αυτές που θα προκηρύσσει ο Όμιλος ΟΤΕ στο μέλλον, για τα αδέλφια των ΑμεΑ που θα διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, θα συζητηθεί με τον αρμόδιο Βοηθό Γενικό Δ/ντή κο Δακουτρό.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Διοίκηση του ΟΤΕ για την κατανόηση που έδειξε στην επίλυση των παραπάνω αιτημάτων μας.  

Τούτη τη στιγμή που οι διεθνείς εξελίξεις δείχνουν το δρόμο για την άρση του αποκλεισμού που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής, ο ΠΑ.Σ.Ε.Σ.Α.Π –ΟΤΕ  θα αγωνίζεται σθεναρά και ακούραστα για τη θεσμική θωράκιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όλων των κατηγοριών σε κάθε γωνιά της χώρας. ο ΠΑ.Σ.Ε.Σ.Α.Π –ΟΤΕ θα  είναι παρόν σε όλες τις διαδικασίες, ασκώντας πίεση για την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων.

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε πως αναμένουμε στο προσεχές διάστημα  να οριστεί η συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλη.

Θα ενημερωθείτε για την εξέλιξη των προτάσεων του συλλόγου μας.   


Για το Δ.Σ του ΠΑ.ΣΕΣΑΠ-ΟΤΕ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Επιστροφή στα Άρθρα