17 Μαΐου, 2016

Ενημέρωση σχετικά με την ΚΥΑ για ειδικό νοσήλειο-τροφείο ΣΥΔ και επιχορήγηση ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα 2016

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 13/5/2016 το απόγευμα, υπεγράφη από τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Πολλάκη η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ για τροποποίηση του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ για το ειδικό νοσήλειο-τροφείο για τις ΣΥΔ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται και για δεύτερη υπογραφή από τον αρμόδιο Υπουργό στο Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι χθες Δευτέρα, 16/5/2016, εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση με ΑΔΑ: 78Δ6465Θ1Ω-ΥΤΤ που υπεγράφη από την Αναπλ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η σκοπιμότητα επιχορήγησης των περιφερειών της χώρας με το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ογδόντα δύο χιλιάδων οκτακοσίων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ (5.082.874,00 €), προκειμένου να επιχορηγηθούν μέσω αυτών τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για δαπάνες λειτουργίας τους.

Σας καλούμε να έχετε έτοιμα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και να βρίσκεστε σε ετοιμότητα και σε επικοινωνία με τις κατά τόπους Περιφέρειες, για να επιχορηγηθείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει μαζί με τους φορείς της, να δίνει τη μάχη για να μην κλείσει ούτε μια γονεϊκή δομή, για να μη μείνει κανένα από τα παιδιά μας-άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες- εκτός πλαισίου. Θα συνεχίσει το διαρκή αγώνα της, την καθημερινή της δράση σε όλα τα επίπεδα, με δυναμικές, ουσιαστικές και υπεύθυνες παρεμβάσεις σε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και αρμόδιους φορείς για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και των οικογενειών μας.

Επιστροφή στα Άρθρα