21 Σεπτεμβρίου, 2019

Εκδήλωση Πάτρας 21/09/19

Παρευρέθηκαν όλα τα μέλη του Συλλόγου. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΕΣΠΑ- ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ κα Μπαντούνα Γεωργία, έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και ενημέρωσε τα μέλη σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος .
Στην συνέχεια η Πρόεδρος, ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την μαζική παρουσία τους. Όλοι οι συνάδελφοι μαζί ενωμένοι από κάθε χώρο εργασίας του Ομίλου -ΟΤΕ συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας.
Στην συνέχεια η Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για όλες τις εξελίξεις στα θέματα που αφορούν (Συνταξιοδοτικό, Ασφαλιστικό , ΕΟΠΥΥ, Ειδικά Σχολεία, ΣΥΔ, ΚΔΑΠ, Παραλληλη στήριξη, Δραστηριότητες συλλόγου).
Ο ΠΑΣΕΣΠΑ -ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ μαζί με την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ αλλά και την ΕΣΑΜΕΑ παλεύουν καθημερινά για την υγεία, την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις , την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση.


Στην συνέχεια δόθηκαν δώρα στα παιδιά και ακολούθησε γεύμα.
Η Προεδρος επισήμανε ότι στον ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ , με παράδοση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο τρόπο, καθιστώντας τον Όμιλο ΟΤΕ έναν εργοδότη που σέβεται τους εργαζόμενους που είτε οι ίδιοι είτε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που σταθερά μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις στέκονται στο πλευρό του Συλλόγου μας. Αναφορικά με τις εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό ανέφερε ότι,
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας εξέδωσε πρόσφατα την υπ'αριθ. 9714/2019 απόφαση, με την οποία αφενός μεν αναγνωρίζεται η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 περ. 1 και υποπαρ. ΙΑ.6 περ. 3 του μνημονιακού νόμου 4093/2012​, αφετέρου δε, υποχρεώνεται ο ​ΕΦΚΑ​ να επιστρέψει στους ενάγοντες, συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ και ήδη ΕΦΚΑ, τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις τους βάσει του ν. 4051/2012 και μάλιστα ​έντοκα​ από την επίδοση της αγωγής τους.


Πρέπει να τονιστεί οτι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με τη νέα κυβέρνηση να έχει αναλάβει καθήκοντα, πράγμα που αποδεικνύει οτι ανεξαρτήτως κυβέρνησης το κράτος είναι ένα κι έχει συνέχεια. Τα ελληνικά δικαστήρια αναγνωρίζουν τα πολιτικά λάθη και δικαιώνουν τους συνταξιούχους.
Όσα μέλη έχουν επιλέξει να κινηθούν δικαστικά μεσω της BCLA θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί τους για να ενημερωθούν για την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης τους αλλά και για την δυνατότητα να διεκδικήσουν και το διάστημα αναμονής της δικασίμου με εκ νέου κατάθεση. Με αυτό τον τρόπο ​δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ​. Επίσης σημαντική είναι η κατάθεση αγωγής πριν τον νέο υπολογισμό της σύνταξης τους που ουσιαστικά μονιμοποιεί το σημερινό ποσό της σύνταξής τους, μη δίνοντας τους τα περιθώρια να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους χρωστάει το ταμείο τους.

Επιστροφή στα Άρθρα