ΑΥΤΙΣΜΟΣ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ-2 Απριλίου
New Post!
3 Απριλίου, 2024

ΑΥΤΙΣΜΟΣ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ-2 Απριλίου

Κατεβάστε το αρχείο Επιστροφή στα Άρθρα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Ο αυτισμός είναι μια νευροψυχιατρική, αναπτυξιακή διαταραχή που ανήκει στο αυτιστικό φάσμα και οφείλεται σε δυσλειτουργία του εγκεφάλου. Τα συμπτώματα του αυτισμού είναι διαφορετικά από παιδί σε παιδί, κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και παρουσιάζονται πριν την ηλικία των 3 ετών.Αυτά είναι η καθυστερημένη ή ανώμαλη ανάπτυξη της γλώσσας, της ομιλίαςκαι των κοινωνικών δεξιοτήτων καθώς και μη φυσιολογικές συμπεριφορές, εμμονές και στερεοτυπίες.

Το 1943, ο ψυχίατρος Kanner ήταν ο πρώτος που διαπίστωσε ότι τα αυτιστικά παιδιά είναι κλεισμένα στον εαυτό τους και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους άλλους.

Το 2007 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 2 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, τασσόμαστε κατά των διακρίσεων, εξυμνούμε την ποικιλομορφία της παγκόσμιας κοινότητας μας και ενδυναμώνουμε την δέσμευση μας στην πλήρη ενσωμάτωση και συμμετοχή των ατόμων με αυτισμό.

Δείτε τη συνημμένη επιστολή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με δυνατότητα λήψης ως αρχείου

Σήμερα, οι οργανώσεις των οικογενειών των ατόμων με αναπηρία και αυτισμό, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, διεκδικούμε μαζί με τα παιδιά μας, για τα παιδιά μας, την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και του ν.4074/2012 

Επιστροφή στα Άρθρα Κατεβάστε το αρχείο