πατέρας και κόρη θύματα της σφαγής της Χαμάς
παλαιστίνιος μαθητής θύμα των πολεμικών επιχειρήσεων
New Post!
6 Νοεμβρίου, 2023

Τα παιδιά ΑΜΕΑ θύματα του πολέμου και από τις δύο μεριές

Επιστροφή στα Άρθρα

Η πρώτη αφορά την είδηση ανεύρεσης των πτωμάτων πατέρα και κόρης από το Ισραήλ, 12 ημέρες μετά τη σφαγή τους από τρομοκράτες της Χαμάς.

Ο Erick Peretz και η κόρη του Ruth,η οποία ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω εγκεφαλικής παράλυσης και μυϊκής δυστροφίας- εντοπίστηκαν από διασώστες εθελοντές κοντά στο κιμπούτς Re'im, όπου τουλάχιστον 260 Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν.

Η δεύτερη φωτογραφία αναδεικνύει έρευνα του ΠΟΥ σύμφωνα με την οποία, 3 παιδιά μένουν ανάπηρα κάθε μήνα στη Λωρίδα της Γάζας, από τις πολεμικές επιχειρήσεις και τα επεισόδια.

Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι από πυροβολισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα 121 ακρωτηριασμούς. Οι οργανισμοί υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί εάν οι ιατρικές υπηρεσίες της Γάζας δεν αναβαθμιστούν επειγόντως.

Και όλα αυτά πριν ακόμα ενταθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ τα θύματα ΑΜΕΑ και ειδικά παιδιών, αυξάνονται από τους εκατέρωθεν βομβαρδισμούς , είτε πρόκειται για έξυπνες βόμβες του Ισραήλ είτε για ρουκέτες από τη Χαμάς.

Σε κάθε περίπτωση πάντα εκείνοι που υποφέρουν είναι τα παιδιά και οι ευάλωτες ομάδες.

Επιστροφή στα Άρθρα