12 Μαΐου, 2019
Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου,
Ο ΠΑΣΕΣΠΑ - ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ στέλνει το ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στον πολυδιάστατο ρόλο των μητέρων όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν, ανα τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιωματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους .
Στις μητέρες, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους στα παιδιά τους και να τους παρέχουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από την πιθανή επισφάλεια υπό την οποία ζουν οι ίδιες.
Υπάρχουν, όμως μητέρες, που έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες. Μητέρες, που τα παιδιά τους έχουν κινητικά, διανοητικά ή ψυχολογικά προβλήματα. Μητέρες, που δεν έχουν ακούσει ούτε μια φορά τη λέξη «μαμά» από τα χείλη των παιδιών τους και ενδεχομένως να μην την ακούσουν ποτέ. Μητέρες, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με απεριόριστη αγάπη και αξιοπρέπεια σε μια χώρα που, ας μη γελιόμαστε, δεν στέκεται καθόλου στο πλευρό τους.
Οι πιο δυνατές μαμάδες του κόσμου, μεγαλώνουν τα πιο δυνατά παιδιά.
Σε αυτές τις μαμάδες αξίζει όλοι μας να υποκλινόμαστε!!
Αξίζει, με αφορμή τον εορτασμό της μητέρας , να προβληματιστούμε αναφορικά με τη θέση της στο κοινωνικό γίγνεσθαι και τους πολλαπλούς ρόλους που αναλαμβάνει ως μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος και ως γυναίκα πάνω από όλα. Ας προβληματιστούμε πολύ περισσότερο για τη γυναίκα που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα αναπηρίας.
Η γυναίκα με αναπηρία είναι η μάνα, η σύζυγος, η κόρη και η γιαγιά, που έχει τις ίδιες ανάγκες, επιθυμίες και όνειρα με οποιαδήποτε άλλη γυναίκα του κόσμου. Η γυναίκα με αναπηρία αξίζει και επιζητά το σεβασμό, την αγάπη και την κατανόηση που κάθε γυναίκα επιθυμεί να απολαμβάνει στη ζωή της από τον κοινωνικό περίγυρο και την Πολιτεία.
Ως αναπηρικό κίνημα, οφείλουμε να τονίσουμε πως οποιαδήποτε διάκριση φύλου και αναπηρίας μαρτυρά έλλειψη γνώσης και ενημέρωσης.
Με την καθημερινή μας δράση και εκστρατεία ευαισθητοποίησης, επιχειρούμε να καταδείξουμε το γεγονός ότι οι γυναίκες με αναπηρία βιώνουν μεγαλύτερη διακριτική μεταχείριση όχι μόνο σε σχέση με τις γυναίκες χωρίς αναπηρία, αλλά και σε σχέση με τους άντρες με αναπηρία.
Η απαράδεκτη υιοθέτηση προκαταλήψεων και στερεοτύπων στην κοινωνία και στο οικογενειακό περιβάλλον στρεβλώνει την εικόνα των γυναικών, πόσο μάλλον των γυναικών με αναπηρία.
Το καθημερινό φαινόμενο της αρνητικής στάσης και μεταχείρισης των γυναικών με αναπηρία ως πολιτών χωρίς δικαιώματα , οδηγεί νομοτελειακά στην κοινωνική τους απομόνωση και στον αποκλεισμό.
Ωστόσο, ως αναπηρικό κίνημα έχουμε τη φωνή και τη δύναμη να ακουστούμε. Οι φοβίες, η συναισθηματική και πνευματική αναπηρία της κοινωνίας είναι χειρότερα δεινά από κάθε κρίση, οικονομική, πολιτική ή προσφυγική. Ως αναπηρικό κίνημα διεκδικούμε ισότητα και ισοτιμία σε όλες τις εκφράσεις της ζωής και για όλους τους ανθρώπους, ανεξαιρέτως φύλου, εθνότητας, θρησκείας, κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης και αναπηρίας.
Είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία γιατί πιστεύουμε πως η ενωτική δύναμη των πολιτών και η αλληλεγγύη είναι η μόνη λύση και προστασία ενάντια σε κάθε απειλή καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ανθρωπότητας.